"Hädän hetkellä apu löytyy sieltä" – kotiyleisö on U17-pojille kuudes ja seitsemäskin pelaaja, ja sen tukea tarvitaan kun joukkue kohtaa sunnuntaina KTP:n

13.2.2020

Jo perinteeksi muodostuneet aplodit pelin jälkeen. U17-pojat kiittää aina kotiyleisöä tuesta. Kuva: Ramona Raynor-Karjalainen

Valtakunnallisen ykkösdivisioonan pelit ovat vetäneet sankoin joukoin väkeä Raumanmeren katsomoon RaBan U17-poikien peleihin.

Yleisön tuen merkitys on kotipeleissä valtava, sanoo valmentaja Pirkka Haapanen.

– Se on meille kuudes ja seitsemäskin pelaaja. Me pelataan ylivoimalla, koska meillä on niin hyvä yleisö, se on ihan selvä asia, Haapanen toteaa.

Kaarinan Ura koetti puolustaa RaBaa Raumanmeren pätsissä, mutta kotijoukkue kampesi voiton itselleen. Heittämässä Akseli Arvonen. Kuva: Ramona Raynor-Karjalainen

Tuloksetkin puhuvat puolestaan: kauden neljästä tappiosta vain yksi on tullut kotona, kun TuNMKY voitti RaBan Raumalla lokakuussa. Tämäkin kuitattiin voittamalla turkulaiset kotonaan heti kevätkauden alkajaisiksi.

Tulevana sunnuntaina vastaan asettuu yksi Suomi-koriksen legendaarisimmista seuroista, Kotkan KTP. Haapasen mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta ikinä, kun mikään KTP:n joukkue pelaa Raumalla koripalloa.

– Lähtökohta on aika herkullinen. Daavid vastaan Goljat, Haapanen nauraa.

Kotiyleisö on joukkueelle tukeva selkänoja, sanoo valmentaja Pirkka Haapanen. Korin alla taistelemassa Aarni Halonen. Kuva: Ramona Raynor-Karjalainen

Valmennusjohdon toinen jäsen, valmentaja Tomi Tiittanen sanoo, että sunnuntaina luvassa on kauden tärkein peli tähän asti.

KTP on sarjataulukon kärkikaksikossa tasapistein TuNMKY:n kanssa (20), RaBa taas neljäntenä tasapisteissä Uran kanssa (14). Näistä joukkueista TuNMKY on pelannut 12 peliä ja muut 11. 

Viidentenä RaBan niskaan hengittää Kauhajoen Karhu kahdellatoista pisteellä kahdestatoista pelistä. Voitto parantaisi RaBan asemaa kärkinelikossa mukavasti.

– Tämä matsi meidän pitää voittaa, Tiittanen linjaa.

Kotkassa syksyllä RaBa hävisi KTP:lle yhdellätoista pinnalla ja elokuussa Tallink-turnauksessa kahdellatoista. Nyt vaakakuppi voi kääntyä kotiyleisön edessä toisin päin, coach Haapanen uskoo.

– Jos nyt miettii edellistä kotipeliä Uraa vastaan, niin sekin oli ihan taistelupeli. Jos ei olisi ollut sellaista yleisöä, en usko että oltaisiin jaksettu painaa niin hyvin loppuun asti.

– Hädän hetkellä se apu löytyy sieltä, Haapanen tiivistää kotiyleisön merkityksen.

Valtakunnallista U17-poikien I divisioonaa Raumanmeren koululla sunnuntaina 16.2.2020: Rauma Basket – KTP. Vapaa pääsy, paikalla buffetti. Tervetuloa!

RaBa on tällä hetkellä U17-poikien valtakunnallisen ykkösdivarin sarjataulukossa neljäntenä. Kuva: Ramona Raynor-Karjalainen