RaBan naiset nousivat yllättäen kakkosdivariin – tärkeiden pelaajien poistumista on paikattu kesän kovalla treenillä

27.9.2019

Rauma Basketin naisten edustusjoukkueen kausi päättyi keväällä karvaaseen tappioon nousupelissä Riippareita vastaan. Voitto olisi taannut nousun läntisen alueen kakkosdivisioonan. Tappion taas piti merkitä jatkoa kolmosessa.

Tänä syksynä RaBa astelee kuitenkin kakkosdivariin. Mitä oikein kävi?

– Vain voittajan piti nousta, mutta sitten kakkosta täydennettiinkin yhdellä joukkueella. Me olimme sarjakakkosia ja vastustajien mielestä kilpailukykyinen porukka, joten mekin nousimme, kertaa naisten joukkueen valmentaja Juho Läntinen.

Kauden alkamisen alla naisten joukkueen treeneissä on harjoiteltu ennen kaikkea yhteispeliä, valmentaja Juho Läntinen kertoo.

Viime kauden kokoonpanosta on nyt tippunut monta pois tärkeää pelaajaa. Samalla sarjataso on koventunut pykälällä. Yhdistelmä kuulostaa haastavalta.

– Toisaalta koko kesä ollaan treenattu kovaa, joten kehitystä on tullut. Pari kovaa pelaajaa saatiin takaisinkin. On tosi vaikea vielä arvioida, millainen kausi tästä tulee, Läntinen toteaa.

Kesäkauden ajan joukkueessa on hiottu pelkästään henkilökohtaisia taitoja. Yhdessä pelaamisen opettelu on käynnistynyt toden teolla vasta syyskuussa.

Muutoksen joukkueen arkeen on tuonut myös apuvalmentajaksi mukaan tullut, monille rabalaisille aiemmista valmennuspesteistään ja miesten edustusjoukkueestakin tuttu Andre Upshaw.

– Viime vuonna muutaman pelaajan tukijoukoilta tuli valituksia, että mä en huuda tarpeeksi. Nyt otettiin Andy mukaan, niin saadaan lisää meteliä penkin päähän, Läntinen nauraa.

Aggressiivinen puolustus on yksi joukkueen syömähampaista.

Joukkueen vahvuudeksi Läntinen nimeää “todella aggressiivisen puolustuksen”.

– Luulen, että se on yksi meidän syömähampaista tässä sarjassa.

RaBan naisten joukkue on hyvin nuori: juniorit ovat vahvasti edustettuina. Vanhempia pelaajia on muutama. Joukkueen koostumuskin voi Läntisen mukaan osoittautua vahvuudeksi.

Sarjan kotiavauksessa Raumanmeren koululla tulevana sunnuntaina vastaan astelee Salon Vilpas. Läntisen tietojen mukaan joukkueen ikärakenne on samankaltainen kuin RaBalla, joten odotettavissa on mielenkiintoinen peli.

– Siellä pitäisi olla U19-ikäisiä ja lisäksi muutama vanhempi pelaaja. Itse uskon ja toivon, että meidän pelaajamme ovat parempia, Läntinen sanoo.

Rauma Basket vs. Salon Vilpas. Naisten läntisen alueen II divisioonaa Raumanmeren koululla sunnuntaina 29. syyskuuta klo 14. Vapaa pääsy & paikalla buffetti.