Rauma Basket sai Intersport Raumasta paikallisen yhteistyökumppanin: "Haluamme olla mukana rakentamassa paikallista seuratoimintaa"

2.2.2021

Intersport Rauman kauppias Teemu Holma näkee koripallon olevan kovassa kasvussa Raumalla. Koripallovarusteiden kysyntään on vastattu hankkimalla valikoimaan muun muassa koriskenkiä, joiden löytäminen Raumalta on perinteisesti ollut vaikeaa ellei jopa mahdotonta.

Raumalainen koripalloilun erikoisseura Rauma Basket on solminut yhteistyösopimuksen Intersport Rauman kanssa. Intersport toimittaa jatkossa seuran edustustekstiilit kuten peliasut, verryttelyasut ja toimihenkilöiden seuravaatteet.

Reilu vuosi sitten Intersport Rauman kauppiaina aloittaneet Teemu ja Maaria Holma toteavat olevansa sopimuksen syntyyn varsin tyytyväisiä.

– Koripallo on selkeästi kasvava laji Raumalla, ja haluamme urheiluliikkeenä olla mukana rakentamassa paikallista seuratoimintaa, Teemu Holma sanoo.

Intersport haluaa palvella “rabalaisia” niin koripallon kuin yleisemminkin urheilukaupan näkökulmasta.

– Ajatus on, että voimme valikoimallamme tukea niin koripallon harrastamista kuin liikunnallista elämäntapaa ylipäätään.

Rauma Basketin puheenjohtaja Heidi Westerholm pitää paikallista yhteistyökumppania todella tärkeänä.

– Tähän asti koripallovarusteita ei Raumalta ole oikein saanut, vaan niitä on pitänyt lähteä hakemaan kauempaa. Sopimuksen ansiosta RaBalaisten on helppo hankkia koripallovarusteita ja seuravaatteita, kun niitä voi käydä sovittamassa ja hankkimassa pitkin vuotta Intersportissa, Westerholm toteaa.

Rauma Basketin omaa seuramallistoa kauppa on rakentanut yhteistyössä seuran kanssa, ja siihen kuuluu niin vaatteita kuin varusteitakin. Malliston lisäksi seuralaisille tarjotaan alennuksia myös muista urheilutekstiileistä.

Jatkuvasti hyllyssä kauppa pyrkii pitämään esimerkiksi palloja sekä koripallokenkiä, joiden löytäminen Raumalta on tähän mennessä ollut usein haastavaa. Seuramalliston tekstiilit painatuksineen ovat pääosin tilaustavaraa, mutta yksittäisten vaatteiden tilaaminenkin käy tarvittaessa ketterästi ja nopeasti.

– Niitä Raumalta saatavia koripallokenkiä tiedän monen vanhan seuratoimijan käyneenkin jo ihailemassa kuin suurtakin ihmettä, Heidi Westerholm nauraa.

Päivittäisen palvelun lisäksi Intersport Rauma on sitounut pitämään seuralle vähintään kahdesti vuodessa niin sanotun seurapäivän, jossa seuralaiset pääsevät tutustumaan paitsi kauppiaspariskuntaan, myös kaupan tarjoamaan mallistoon ja palveluihin. Mukana voi olla myös maahantuojien edustajia. Seuran jäsenille voidaan seurapäiväksi sopia lisäksi erikoisalennuksia.

Yksi mallistoon kuuluvista mielenkiintoisista merkeistä on espanjalainen Luanvi. Se on perinteikäs perheyritys, joka on erikoistunut palloilulajeihin ja erityisesti koripalloon. Isoista espanjalaisista koripalloseuroista esimerkiksi Valencia pelaa ja harjoittelee Luanvin varusteissa. Suomen markkinoilla merkki on uusi tuttavuus.

– En tiedä onko Luanvilla muita edustuksia Suomessa vielä, mutta he käyvät aktiivisesti neuvotteluja eri seurojen kanssa. Ainakin Intersportin kautta heidän ensimmäinen seuransa on Rauma Basket, Teemu Holma toteaa.

Maininnan ansaitsee myös koripallon merkitys kauppiaalle itselleen. Teemu Holma on Rauma Basketin jäsen, sillä hän käy aktiivisesti pelailemassa höntsäkorista Rauma Basketin miesten kuntokorisporukassa.

– Koripallo on lähellä sydäntä niin penkkiurheilun kuin harrastamisenkin kautta. Se on hyvä harrastus myös tällaiselle aikuiselle ihmiselle, Holma naurahtaa.

Rauma Basketin pj Heidi Westerholm toteaa, että yhteistyö toimii molempiin suuntiin.

– Myös me pystymme tarjoamaan Intersportille jotain: vähintäänkin näkyvyyttä kasvavan raumalaislajin parissa niin somessa kuin muuallakin, mutta toivottavasti pystymme kehittämään myös muunlaisia, aivan uusiakin tapoja tehdä yhteistyötä.