OKM:n tuki mahdollisti RaBalle laajan koulutuspaletin – “Kattava ja meille räätälöity”

11.12.2019

Opetus- ja kulttuuriministeriön Rauma Basketille täksi kaudeksi myöntämää 10 000 euron seuratukea käytetään kolmeen pääasialliseen kohteeseen: valmentajien kouluttamiseen, koulukiertueisiin ja koripalloleireihin.

Seuran valmentajien koulutus alkoi marraskuussa, kun Koripalloliiton koulutusvastaava Jussi Räikkä kävi Raumanmerellä kertomassa RaBan valmentajille hyvän koripalloharjoituksen perusteista.

Samanlaisia luentoiltoja on luvassa kevään aikana vielä kaksi, ja koulutusrupeama huipentuu hiihtolomaviikolla helmikuussa (16.–18.2.) pidettävään korisleiriin, jossa juniorit saavat treenata, samalla kun Räikkä kouluttaa seuran valmentajia.

RaBan valmentajat pääsevät tällä kaudella Koripalloliiton koulutusvastaavan eli Jussi Räikän oppiin.

Koulutukset rahoitetaan kokonaan seuratuella. Seuralle pidettävien koulutusten lisäksi tuella tarjotaan RaBan valmentajille mahdollisuus osallistua myös Kisakalliossa tammikuussa pidettävään Nuorisovalmennusseminaariin, jota voi hyvällä syyllä kutsua alan huipputapahtumaksi Suomessa.

Seuratuen saanutta “Pallo liikkeelle Rauman talousalueella!” -hanketta RaBassa koordinoiva naisten ja U19-tyttöjen valmentaja Juho Läntinen kertoo olevansa koulutuspalettiin todella tyytyväinen.

Näin laajaa koulutusta pystyy harva seura tarjoamaan, joten voidaan puhua jopa ainutlaatuisesta tilaisuudesta.

– Omalta valmennusuraltani ei tule mieleen yhtään seuraa tai kautta, että tällaista olisi valmentajille tarjottu, Läntinen toteaa.

– Paketti on aika kattava ja meidän seurallemme räätälöity. Lisäksi kouluttajakin on aika huippu, Läntinen sanoo viitaten Jussi Räikkään, joka toimii paitsi alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen päävalmentajana, myös naisten maajoukkueen valmennustiimissä.

RaBan omat juniorit Aada ja Jenni ovat kiertäneet Rauman seudun kouluja ja opettaneet koripallon alkeita sadoille oppilaille. Kuva: Taija Lähteenmäki

Koulutustoiminta on vielä kesken, mutta koulukiertue on toistaiseksi taputeltu. RaBan juniorit Jenni Karjalainen ja Aada Koivisto ovat kiertäneet Rauman alueen kouluissa ja vetäneet koristunnin jopa neljällekymmenelle ryhmälle.

– Varsinkin pienemmissä junnuissa koulukiertueen vaikutus on näkynyt jo nyt. Ainakin mikropoikiin ja mikrotyttöihin on saatu sen ansiosta uusia harrastajia, Läntinen kiittelee.

Samoin kävi myös syyslomalla pidetyn korisleirin kanssa: sieltäkin seuran haaviin jäi uusia, innostuneita harrastajia. Seuraava leiri pidetään helmikuussa hiihtoloman aikaan sunnuntaista tiistaihin 16.–18.2.