Kaksi RaBa-junioria eteni maajoukkueleirityksessä – "Jotain on tehty oikein"

24.7.2019

Kuvat: Ramona Raynor-Karjalainen

Rauma Basket on edustettuna Koripalloliiton SUSI All Stars -maajoukkueleirityksen kakkosvaiheessa sekä tyttö- että poikajunioreissa. Raumalaisseurasta jatkoon pääsivät vuonna 2005 syntyneet Lotta Tiittanen ja Aaron Vaarala.

SUSI All Stars on Koripalloliiton maajoukkueohjelman, “Suden polun” ensimmäinen vaihe. Neliportaisen leirityksen ensimmäiset leirit järjestettiin kesäkuussa, ja niihin osallistujat valittiin seuran tekemien esitestien perusteella. Kakkosleirille valinnat puolestaan tehtiin ykkösleirin näyttöjen perusteella. Tiittanen ja Vaarala pääsivät kovaan porukkaan, sillä tyttöjen leirille valittiin 75 ja poikien leirille 65 junioria ympäri Suomea. 

Vaarala palaa Kisakalliosta tänään keskiviikkona, sillä poikien kakkosleirin ajankohta on 21.–24.7. Tyttöjen leiri taas käynnistyy 25.7. ja päättyy 28.7. Vuoden lopussa päättyvän leirityksen jälkeen pelaajien edessä siintää parhaassa tapauksessa mahdollisuus päästä osaksi alle 16-vuotiaiden maajoukkueryhmiä vuonna 2020.

Rauma Basketin johtoryhmän jäsen Mikko Koivisto toteaa, että RaBa-junioreiden osallistuminen maajoukkueleiritykseen on loistava tapa tehdä seuraa tunnetuksi.

“Rauma ei ole mikään perinteikäs koripallopaikkakunta, joten RaBa ei ehkä ole maajoukkuepiireissä se kaikista tunnetuin joukkue. Nyt saadaan seuraa siellä päässä tutuksi, ja se vaikuttaa varmasti myös tulevaisuudessa”, Koivisto sanoo.

Koivisto on myös Aaron Vaaralan valmentaja 05-syntyneissä pojissa, ja Lotta Tiittanenkin on tullut hänelle tutuksi, sillä kyseisen ikäluokan tyttö- ja poikajuniorit ovat harjoitelleet yhdessä.

“Tuli kyllä todella hyvä fiilis, kun kuulin, että Lotta ja Aaron pääsivät jatkoon. Isossa kuvassa se varmasti kertoo, että jotain on tehty oikein. Treeneissä on panostettu erityisen paljon yksilötaitoihin”, sanoo Koivisto.

Myös seuratasolla tällaisiin mahdollisuuksiin suhtaudutaan suotuisasti. Seuran johtoryhmä on päättänyt, että seura kustantaa osan junioreiden leirikoulusta.

Tulevaisuuskin näyttää valoisalta, tuumii Koivisto. Seuran opetus- ja kulttuuriministeriöltä “Pallo liikkeelle Rauman talousalueella” -hanketta varten saama 10 000 euron rahoitus takaa toiminnan kehittämisen jatkossakin.

“Kun pystytään seuratasolla satsaamaan junnuihin sekä kyvykkääseen ja osaavaan valmennukseen ja sitä kautta kehittämään yksilöitä, tulevaisuudessa saadaan aivan varmasti enemmän ja enemmän pelaajia susijoukkueisiin”, Koivisto toteaa.

Rauma Basket toivottaa onnea jatkoon molemmille valituille!