Voitolla valtakunnandivarin Final Foureihin – RaBan U17-pojat päättää runkosarjan kutkuttavaan kotiotteluun sunnuntaina

10.3.2020

RaBan Jaakko Tiittanen on U17-poikien valtakunnallisen ykkösdivarin kolmanneksi kovin pistenikkari. Jaakko ja muu joukkue kohtaa sunnuntaina kotiareenallaan Raumanmerellä Vantaan Pussihukat eli PuHun. Kuva: Ramona Raynor-Karjalainen

Asetelmat Koripalloliiton alle 17-vuotiaiden poikien valtakunnallisessa ykkösdivisioonassa ovat Rauma Basketin kannalta kutkuttavat, kun runkosarjan viimeinen peliviikonloppu lähestyy.

Final Four -lopputurnaukseen pääsevä kärkinelikko ei nimittäin vielä ole mitenkään selvä. Varmaa on, että ykkös- ja kakkossijan turvin mukana ovat TuNMKY ja KTP, jotka ovat ottaneet tähänastisista 13 pelistään 11 voittoa (11/2). Kahdeksan joukkueen kaksinkertaisessa sarjassa kukin joukkue pelaa 14 runkosarjapeliä.

Kärkikaksikon jälkeen tilanne käy tiiviimmäksi. Kolmantena on Kaarinan Ura (8/5) ja neljäntenä RaBa (7/6). Final Four -viivan takana viidentenä niskaan hengittää tasapisteissä Karhu Basket (7/6). Sarjataulukkoa, tilastoja ja muuta sarjaan liittyvää voi tarkastella täältä.

Sunnuntaina klo 13 käynnistyy Karhu Basketin ottelu YMCA Tamperetta vastaan. YMCA on sarjajumbo, joka on hävinnyt kaikki ottelunsa (0/13) melko selkein lukemin. Sunnuntaina klo 14 taas starttaa RaBan kotipeli PuHua vastaan. PuHu taas on sarjassa toiseksi viimeisenä voitettuaan tähänastisista peleistään vain kaksi (2/10). 

Todennäköisenä voi siis pitää sitä, että vahvaa kevättä pelaava Karhu Basket ottaa voiton YMCA Tampereesta. Tällöin myös RaBa on pakkovoiton edessä PuHusta, sillä jos Karhu voittaa ja RaBa häviää, Karhu nousee RaBan ohi Final Foureihin.

Jos taas sekä RaBa että Karhu Basket voittavat omat pelinsä, joukkueet ovat yhä tasapisteissä (8/6). Samoissa pisteissä voi olla myös Ura riippuen siitä, miten se pärjää viimeisessä ottelussaan huippukauden pelannutta KTP:tä vastaan sunnuntaina. Mikäli Ura voittaa, se nousee kolmanneksi (9/5).

Jos taas Ura häviää ja sekä RaBa että Karhu Basket voittavat, kaikki joukkueet ovat tasapisteissä (8/6). Tällöin verrataan ensimmäisenä keskinäisten otteluiden sarjapisteitä, jolloin Ura tippuu joukosta pois, sillä RaBan se on voittanut vain kerran ja Karhu Basketille hävinnyt kahdesti. 

Seuraavaksi verrataan keskinäisten otteluiden pistemääriä, ja siinä taas RaBa voittaa Karhu Basketin kirkkaasti, sillä raumalaiset löylyttivät kauhajokisia Raumanmerellä syksyllä jopa 27 pisteen erolla. Kauhajoella RaBa hävisi, mutta vain 12 pisteellä. Tätä eroa vertaillaan myös siinä tapauksessa, että Ura voittaa KTP:n ja nousee kolmanneksi. RaBa säilyy tällöin voitolla neljäntenä.

Tilastospekulaatiot sikseen – tärkein viesti on tämä: RaBan upea PU17-joukkue pelaa viimeisen runkosarjaottelunsa kotona Raumanmerellä sunnuntaina 15. maaliskuuta klo 14.00, ja voitto siitä pelistä veisi meidät finaaleihin asti! Tule siis kannustamaan kotijoukkue voittoon, nyt jos koskaan!!!

Alle 17-vuotiaiden poikien valtakunnallista ykkösdivisioonaa Raumanmeren koululla su 15.3. klo 14.00: Rauma Basket vs. PuHu. Vapaa pääsy & paikalla buffetti. TERVETULOA!