Rauma Basketin seurakirje syyskuussa 2020: Tietoa ajankohtaisista asioista ja johtoryhmän terveiset

11.9.2020

Tämä on Rauma Basketin seurakirje syyskuussa 2020. Kirje on tarkoitettu ennen kaikkea seuran jäsenille, mutta se on täällä verkkosivuilla kenen tahansa luettavissa.

Tervehdys kaikille RaBalaisille!

Treenikausi on jo täysillä käynnissä eikä aikaakaan, kun ensimmäiset pelitkin jo alkavat. Joukkueiden lisäksi myös seuran hallitus eli johtoryhmä on siinä määrin järjestäytynyt, että voimme lähestyä seuralaisia pienellä seurakirjeellä. Pyrimme lähettämään kirjeen vähintään kahdesti kaudessa, syksyisin ja keväisin. Tarkoitus on kertoa ajankohtaisia kuulumisia ja tiedottaa seuralaisia koskevista asioista.

Kesän ja alkusyksyn aikana on ollut ilahduttavaa nähdä, miten innostus koripalloon on pysynyt yllä vaikean ja poikkeuksellisen kevään jälkeen. Miltei kaikissa juniori-ikäluokissa on tällä kaudella joukkue. Vain U19-tytöistä ei tänä syksynä saatu omaa joukkuetta kasaan. Joukkueet ovat myös innolla lähdössä alueellisiin sarjoihin, ja U19-poikien joukkue tavoittelee täksi kaudeksi paikkaa SM-sarjasta. Pitkäjänteinen työ pelaajakehityksen ja joukkuepelitaitojen eteen on kantanut hedelmää, ja RaBa tunnetaan nyt jo ympäri Suomea!

Kasvava seura, kehittyvät valmentajat

Samaa työtä seurassa jatketaan ja kehitetään aina mikroikäisistä lähtien. Osaava valmennus on laadukkaan junioritoiminnan peruskivi, ja valmentajien kouluttaminen onkin yksi seuratyön painopisteistä myös tänä vuonna. Rauma Basketin valmentajia nähdään tällä kaudella Koripalloliiton valmentajakoulutuksissa niin I- kuin II-tasollakin, minkä lisäksi seura järjestää valmentajilleen kokonaan omia koulutusiltoja pitkin koripallokautta.

Seurana haluamme kasvaa edelleen. Kaaron Roiman koripallojaoston yhdistyttyä Rauma Basketiin vuonna 2018 seura kasvoi yhdellä harppauksella varsin roimasti, mutta sen jälkeisinäkin vuosina harrastajien ja lisenssipelaajien määrä on kasvanut tasaisesti tavoitteidemme mukaan. Läntisen alueen seuroista Rauma Basket on lisenssipelaajien määrällä mitattuna jo kymmeneksi suurin, mitä voi pitää varsin mukavana “sijoituksena”. Kasvuvaraa kuitenkin on yhä, ja kasvuun tähdätään!

Koronaohjeistukset yhä voimassa

Selvää on, että korona vaikuttaa koripallotoimintaan edelleen. Harjoittelua koskevat ohjeet onkin joukkueissa otettu hyvin haltuun. Koronaohjeistuksia liittyy myös ottelutapahtumiin ja niiden järjestämiseen. Rauma Basketin koronaohjeet katsomoihin jalostuivatkin Koripalloliiton käsissä kaikkien seurojen yhteiseksi materiaaliksi: https://www.basket.fi/basket/uutiset/seurauutisia-43-rauma-basketin-pelitapahtumien-koronaohjeet-yleisolle-ovat-kaikkien-seurojen-kaytossa/

Käytännön asioita: kausimaksut ja niihin saatavat avustukset

Kausimaksuihin jouduttiin täksi kaudeksi tekemään pieniä korotuksia. Korotuspainetta aiheutti Rauman kaupungin päätös korottaa salivuokria varsin tuntuvasti, ja siihen korotukseen nähden kausimaksujen nousut on pystytty pitämään varsin maltillisina (0–20 euroa per vuosi). Kausimaksuista lisätietoa seuran nettisivuilla: https://www.raumabasket.fi/seura/kausimaksut/

Haluamme myös muistuttaa, että mikäli perheen taloudellinen tilanne aiheuttaa haasteita kausimaksujen maksamiseen, apua löytyy varmasti. Kaksi suoraa käytännön vinkkiä tässä: 

  • Koripalloliiton ja Postnordin ylläpitämästä We Deliver -rahastosta voi hakea avustusta, lisätiedot täältä (hakukierros päättyy jo 15.9.): https://www.basket.fi/basket/korisperhe/we-deliver-rahasto/
  • Lisäksi seura on saanut tukea vähävaraisten lasten liikunnan tukemiseksi. Tukea voidaan käyttää kausimaksun pienentämiseen, ja tämän tuen hyödyntämiseksi voit olla yhteydessä seuran talousvastaavaan Maria Airaksiseen sähköpostitse: laskutus@raumabasket.fi. Myös muissa laskuihin ja maksuihin liittyvissä asioissa Maria auttaa. Voit ottaa yhteyden myös oman joukkueenne joukkueenjohtajaan, joka ohjaa eteenpäin.

Johto- ja ohjausryhmillä pitää kiirettä

Johtoryhmä kokousti viimeksi tällä viikolla. Oikealta lukien johtoryhmän ja siten koko seuran puheenjohtaja Heidi Westerholm, Jani Virta, Sari Mokka, vpj Joonas Puustelli, Aki Salmi, Hemmo Isotalo ja viestintävastaava Joosua Lehtinen. Lisäksi kuvassa eivät näy mutta johtoryhmään kuuluvat ja kokoukseen etänä osallistuivat talousvastaava Maria Airaksinen sekä Tomi Tiittanen.

Seuran johtoryhmä valittiin seuran kevätkokouksessa kesäkuussa. “Joryn” syksy on käynnistynyt varsin kiireisissä merkeissä seuran toimintasuunnitelmaa ja talousarviota linjaten ja lukuisia käytännön asioita hoitaen. Johtoryhmä on kirjava kattaus niin seuratoimijoita (valmentajia ja jojoja) kuin pelaajien vanhempiakin, joiden yhteisenä tavoitteena on laadukas seuratoiminta. Pyrimme olemaan helposti tavoitettavissa, ja yhteyden meihin saat joko nyppäämällä tuntemaasi jorylaista hihasta tai vaikkapa sähköpostilla info@raumabasket.fi.

Johtoryhmän lisäksi seuratoimintaa pyörittää ohjausryhmä, joka muun muassa järjestää tapahtumia ja huolehtii päivittäisistä käytännön asioista. Myös ohjausryhmän syksy on käynnistynyt aktiivisesti kokoustamisen ja ideoinnin merkeissä.

Yhdessä olemme RaBa! Tehdään tästä yhdessä kiva ja turvallinen koripallokausi meille kaikille. Pidetään lippu korkealla ja pallo pomppimassa!

Ystävällisin koripalloterveisin

Rauma Basketin johtoryhmä