Miesten kotiavaus koittaa keskiviikkona – "Tuntuu että motivaatiota jengillä on sitäkin enemmän"

16.10.2019

RaBan miesten joukkueessa väki on vähentynyt, mutta motivaatio on samalla lisääntynyt.

Rauma Basketin miesten joukkueen runko ei ole viime kaudesta oleellisesti muuttunut. Pari pelaajaa on pudonnut porukasta pois, ja uusvanhana pelaajana mukaan on saatu korinalusveteraani Aki Salmi.

– Porukkaa on vähemmän kuin viime kaudella, mutta tuntuu että motivaatiota jengillä on sitäkin enemmän, kiittelee joukkueen pelaaja-valmentaja Juha Valtanen.

Vastustajatkin ovat läntisen alueen kolmosdivarissa pääosin tuttua porukkaa. Nelosesta ei täksi kaudeksi noussut yhtään uutta joukkuetta mukaan, ja kakkosesta taas tippui aiemmilta kausilta tuttu Ura Redsquad, joka asettuukin RaBaa vastaan kauden kotiavauksessa keskiviikkona.

Kokoa ja voimaa joukkueeseen tuo paluun pelikentille tehnyt veteraani Aki Salmi. Juha Valtanen näyttää olevan miehen pomppuun tyytyväinen.

RaBan miesten joukkue harjoittelee yhteisillä vuoroilla U17- ja U19-poikien kanssa. Junioriringistä miesten pelissä mukana oli viime kaudella viisi tai kuusi pelaajaa.

– Samanlaisiin lukemiin pyritään varmaan tälläkin kaudella, Valtanen kertoo.

Treeneissä onkin yhdistynyt kaksi erilaista maailmaa, sillä miehet pelaavat Valtasen mukaan “enemmän järjellä, voimalla ja rauhallisuudella”, kun taas junnut panostavat juoksemiseen ja nopeuteen.

– Mutta se on ollut ihan hyvä sekoitus, että pojat joutuu painimaan meidän äijien kanssa, Valtanen nauraa.

Veikka Annila on yksi joukkueen runkopelaajista.

Millaiset tavoitteet joukkue tälle kaudelle sitten asettaa?

– Jos päästäisiin vaikka kolmen parhaan joukkoon, ja saataisiin junnuja ajettua sisään. Siihen saisi olla jo aika tyytyväinen.

Kauden kotiavauksessa vastaan tuleva Ura Redsquad on Valtasen sanoin “erittäin fyysinen joukkue”.

– Saadaan ihan tosissaan pelata, jos meinataan voitto pokata.

Siihen ollaan kuitenkin valmiita.

Rauma Basket vs. Ura Redsquad. Miesten läntisen alueen III-divisioonaa Raumanmeren koululla ke 16.10. klo 20.15. Vapaa pääsy, buffetti.