RaBan Lotta Tiittanen maajoukkuerinkiin – “Palkinto työstä, jota Lotta on tehnyt”

23.1.2020

RaBasta maajoukkuerinkiin. Lotta Tiittanen pelaa RaBan naisissa ja U19-tytöissä, vaikka on vasta 14-vuotias. Kuva: Ramona Raynor-Karjalainen

Rauma Basketin naisissa ja U19-tytöissä pelaava Lotta Tiittanen, 14, on kutsuttu Suomen alle 15-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen leirille Kisakallion Susi Training Centeriin 20.–23.2.2020.

Valinnat tehtiin neljän viime vuonna pidetyn Susi All Stars -leirin perusteella. Saavutus on kova, sillä Raumalta juniorimaajoukkuerinkeihin asti on ponnistettu suhteellisen harvoin.

– Todella hieno juttu. Seurana tässä on yritetty pitkään ja melko järjestelmällisestikin luoda puitteita hyvälle harjoittelulle. Näin se kantaa hedelmää, sanoo Rauma Basket ry:n puheenjohtaja Joonas Puustelli.

Seura myös tukee pelaajaansa maajoukkueleirityksistä aiheutuvien kustannusten kanssa, kuten se teki jo Susi All Stars -vaiheessa.

– Kaikista suurin “kreditti” kuuluu kuitenkin pelaajalle itselleen. Sieltähän se ennen kaikkea lähtee, omasta kovasta työstä, Puustelli korostaa.

Lotan omaa harjoittelua ja kunnianhimoa korostaa myös häntä RaBassa valmentava Juho Läntinen.

– Tämä on palkinto siitä pitkäjänteisestä ja aktiivisesta työstä, jota Lotta on tehnyt. Hän on keskittynyt omaan kehittymiseensä, ja tässä on tulos, Läntinen sanoo.

Läntisen mukaan Lotan saavutus on myös signaali siitä, että koripalloa osataan opettaa ja harjoitella muuallakin kuin pääkaupunkiseudulla ja isoissa koripallokaupungeissa.

Rauma Basketin lisäksi Lotta Tiittanen pelaa Turun Riennon joukkueessa U15-tyttöjen SM-sarjaa eli Robert Petersen Cupia sekä West Coast All Stars -yhdistelmäjoukkueessa eurooppalaista EGBL-liigaa.

U15-tyttöjen maajoukkuetta valmistellaan tulevan kesän PM-kisoihin sekä ensi vuoden EM-kisoihin. Mukaan valittiin yhteensä 31 pelaajaa eri puolilta Suomea.

– Loppujen lopuksi kyse on lähinnä siitä, kuka on valmis tekemään eniten töitä, linjaa Juho Läntinen.

Rauma Basket onnittelee Lottaa upeasta saavutuksesta!