Elias Valtonen -korisleiri Raumalla 13.–15.6.2023

3.7.2023

kuvat Valonpisaroita -Iida Haakana⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Kesäkuussa yli 70 koripalloilijaa kokoontui Raumalle Elias Valtonen -korisleirille. Vietimme Raumanmeren koululla kolme upeaa päivää koripallon, liikunnan ilon ja kivan yhdessä tekemisen merkeissä. 

Leiriä luotsasi Susijengin luottolaituri Elias Valtonen! Valmentajina leirillä oli Korisliigassakin pitkään valmentanut Ville Tuominen ja Rauma Basketin omia valmentajia. 

Elias Valtonen -korisleiri Juniorikoripallo Rauma

Mitä leirillä tehtiin?

Koripalloharjoitteet salissa

Leiriohjelmassa oli tietysti paljon koripalloharjotteita. Jokaiseen leiripäivään kuului kaksi koripalloharjoitusta. Aamupäivän harjoitus keskittyi yksilötaidon kehittämiseen ja iltapäivän harjoituksissa pelattiin. Ensimmäisenä leiripäivänä pelattiin 1x1, toisena leiripäivänä pelattiin 3x3 turnaus ja viimeisenä leiripäivänä pelattiin 5x5 leiripelit. 

Leirillä harjoiteltiin paljon kuljetuksesta tapahtuvia harhautuksia sekä erilaisia viimeistelyjä. Keskiössä harjoittelussa oli liike ja vastaliike -ajattelu, jossa edistettiin pelaajien omaa päätöksentekoa.

Tunnelma koripallokentällä oli mahtava koko kolmen päivän ajan! Kaikenikäiset leiriläiset keskittyivät upeasti tehtyihin harjoitteisiin ja ottivat kaiken irti osaavista valmentajistamme.

Koripallon lisäksi touhuttiin pihalla

Ulkokentällä pelattiin jalkapalloa, heiteltiin frisbeetä ja tehtiin oheisharjoittelua. Viimeisenä päivänä suoritettiin leirihaasteita tehtävärastien muodossa ja pelattiin leiripelit myös jalkapallossa. Suomen kesä helli leiriläisiä ja kolmen päivän ajan oli melkoisen lämpimät oltavat! 

Elias Valtosen haastattelu 

Ensimmäisen leiripäivän päätteeksi leiriläiset ottivat Eliaksen kanssa kuvia ja saivat nimmareita leiripaitoihin, palloihin ja kenkiin. Leirin toisena päivänä leiriläiset pääsivät haastattelemaan Elias Valtosta!

Tässä muutama leiriläisten esittämistä kysymyksistä:

Miten alunperin kiinnostuit koripallosta?
- Eurassa oli mun ikäisten porukka ja iskä vei mut treeneihin, siitä se innostus lähti. Meillä oli hyvä porukka, valmentajat ja kaverit siellä.

Minkä ikäisenä aloitit koripallon?
- Ihan ekoissa treeneissä olin varmaan 3-vuotiaana, katselin isompia poikia. Ala-asteella, ekalla luokalla aloitin sitten omassa joukkueessa.

Milloin tiesit, että tämä voisi olla sellainen juttu, mitä haluat tehdä työksesi?
- Se tuli vähän myöhempänä. Varmaan siinä 13-14 -ikäisenä. Silloin kulki vielä jääkiekko ja jalkapallo ohella. Jos tekin harrastatte muita lajeja, niin pitkään kannattaa pitää niitä mukana. 13-14 -ikäisenä alkoi selkeytyä, että koris on se juttu. Silloin lähdettiin pois kotoa ja lähiseudulle pelaamaan.

Lempipelaajasi NBA:ssa?
- Pienempänä seurasin paljon Kevin Durantia, se on aika hyvä pelaaja. Jos joku tietää Gordon Haywardin, se on hyvä kaveri!

Elias Valtonen -korisleiri Juniorikoripallo Rauma

Miten käsittelet epäonnistumisia?
- Ne kuuluu tähän peliin. Usein heität enemmän ohi kuin sisään. Pitää luottaa siihen, että omat taidot on tallella ja ei siitä sen enempää.

Kuinka pitkä oot? - 199cm. Kengät jalassa 2 metriä tai 201cm.

Kengän koko? - 47

Koira vai kissa? - Koira

Ja tärkeinpänä: Kuuluuko ananas pitsaan? - Mun pitsaan se ei kuulu.

Eliaksen mietteitä leiristä viimeisenä päivänä

Fiilis on pysynyt korkealla! 
Kolmas päivä ja ehkä pientä väsymystä havaittavissa lapsilla, kun on kovaa menty. Mutta silti on kaikki hymyssä suin ja on hyvä fiilis. Parasta leirillä on ollut hyvä meininki, mitään ongelmia ei ole ollut.  Kaikki lapset ovat olleet tosi keskittyneitä ja pitäneet hymyn huulilla. Kuitenkin on treenattu tosissaan ja kovaa. Se on ollut kiva juttu!

Leiriläisiltä kuultua - Mikä oli leirillä parasta?

- kaverit
- yhdessä tekeminen
- Eliaksen tapaaminen
- koripallon pelaaminen
- 3x3 pelit

Elias Valtonen -korisleiri Juniorikoripallo Rauma

Kiitokset!

Rauma Basket haluaa kiittää Eliasta ja leirillä olleita valmentajia ajasta, asiantuntemuksesta ja mahtavasta aseenteesta. Suuri kiitos kaikille leirin järjestelyissä mukana olleille!

Ja erityinen kiitos leiriläisille! 
Kiitos aivan upean leirifiiliksen luomisesta, innostuneisuudesta ja keskittymisestä leirillä tehtyihin harjoitteisiin.

Voit kurkata lisää leiritunnelmia Rauma Basketin Instagram -tilin kohokohdista täältä: 
Rauma Basket Instagram